Gyümölcsészeti Kaláka Gálosfán

Időpont: 
péntek, április 12, 2013 (Egész nap) - vasárnap, április 14, 2013 (Egész nap)
Helyszín: 
Gálosfa

Gyümölcsészeti Kaláka Gálosfán

Helyszín:Gálosfa, Pálosházak

Idő

Érkezés 2013. április 12-én pénteken16:00 órától. A program április 14-én, vasárnap kb. 14:00 órakor ér véget egy közös ebéddel.

Program

Péntek délután, amíg világos van, addig terepszemle, majd egy közös batyus vacsora után elméleti fölkészítő a gyümölcstermő növények szaporításáról és a következő két nap teendőinek tervezése a közösen házigazdákkal.


Szombat reggel oltási technikák bemutatása és gyakorlása. Ezután egész nap, illetve vasárnap is a Pálosházak területén gyümölcsös karbantartás és oltás a helyben növő alanyokra.

A résztvevőktől kérjük, hozzanak magukkal munkaruhát, törölközőt, papucsot, péntek estére vacsorát. Aki tud, hozzon oltókést, metszőollót, rókafarkú fűrészt, éles baltát és irtókapát.

Szállás

Felújított parasztházakban.
A szállást és ellátást (kivéve a péntek esti vacsorát) a fogadó család biztosítja.

Az eddigi kalákákhoz hasonlóan kemény munkára készülünk. Az oltás tanítása csak a munka kiegészítése.
A fogadó család a következő tájékoztatást küldte a helyszínre érkezés módjáról:
„Kaposvár és Szigetvár felől (ellentétes irány!!):
A 67-es úton a Szentbalázs elágazási táblánál balra (Szigetvár felől jobbra!) kell fordulni. Egy rövid útszakaszon Bőszénfán kell átjönni, majd tovább az (egyetlen) úton Gálosfáig. Kb. 8km.
Pécs, Dombóvár felől:
A 61-es útról Szentbalázs irányában, de még Szentbalázs előtt a Bőszénfa tábla jelzése szerint kell jönni Cserénfán át egészen Gálosfáig. Kb. 10 km.
A faluban a főúton egészen a templomig gyertek. Attól balra egy karámmal "elzárt" terület a miénk. Magyar zászlót láttok, odáig gyertek.”

További információk és jelentkezés

kérjük, részvételi szándékukat (mikor érkeznek, mikor távoznak) legkésőbb április 10., szerda estig jelezzék az alábbi elérhetőségeken:
Gedő Ibolya: e-mail: ormansagalapitvany@gmail.com (elsősorban e-mailen kérjük a jelentkezést);
tel.: 30-3898345

A részvétel előzetes bejelentkezéshez és a bejelentkezés elfogadásához kötött.