Keresés
Friss hozzászólások
Támogatónk

Munkánkat segíti a "Vidékfejlesztők Fóruma – országos civil hálózat a fenntartható fejlődésért" című projekt (PTKF/1639/2012), melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium támogat.

Tanuljon meg lekvárt főzni és aszalni!

Időpont: 
péntek, október 5, 2012 (Egész nap) - szombat, október 6, 2012 (Egész nap)
Helyszín: 
Panyola

Tanuljon meg lekvárt főzni és aszalni!

"Hagyományos lekvárfõzés és aszalás a szatmári szilva hazájában" címmel szeptember 7-8-án és október 5-6-án képzést tart a Helyipiac.hu Egyesület Panyolán, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.

Az ismeretátadás elméleti és gyakorlati tapasztalatok oktatásával történik. Részletes programja az alábbiakban olvasható.



1. alkalom - Lekvárfőzés

1. nap: elméleti képzés: 2012. szeptember 7. Panyola, Szombathelyi u. 23.

- a gyümölcsészet és a lekvárfőzés hagyománya, szerepe Szatmárban és az ország más tájain;
- hagyományos fajtáink és előfordulásuk a környéken;
- a fák ápolásának alapjai a jó termés érdekében;
- a lekvárfőzéshez használható gyümölcsök (fajták, érettségi fok stb.);
- a szedés ideje és módja;
- a gyümölcsök tisztítása;
- a lekvárfőzés eszközei (hagyományos és modernizált);
- a lekvárfőzés módszere;
- a lekvárkészítés beruházási igényei;
- értékesítési alapismeretek;
- értékesítéssel foglalkozó cégek, szervezetek a környéken;
- kapcsolódási lehetőségek a Szatmári ízek Háza Szociális Szövetkezet munkájához.

2. nap: gyakorlat: 2012. szeptember 8. Panyola, Szombathelyi u. 23.

Egész napos, hagyományos lekvárfőzés.



2. alkalom - Aszalás

1. nap: elméleti képzés: 2012. október 5. Panyola, Szombathelyi u. 23.
 
- a gyümölcsészet és az aszalás hagyománya, szerepe Szatmárban és az ország más tájain;
- hagyományos fajtáink és előfordulásuk a környéken;
- a fák ápolásának alapjai a jó termés érdekében;
- az aszaláshoz használható gyümölcsök (fajták, érettségi fok stb.);
- a szedés ideje és módja;
- a gyümölcsök tisztítása;
- az aszalás eszközei {hagyományos és modernizált);
- az aszalás módszerei;
- az aszalás beruházási igényei;
- értékesítési alapismeretek;
- értékesítéssel foglalkozó cégek, szervezetek a környéken;
- kapcsolódási lehetőségek a Szatmári ízek Háza Szociális Szövetkezet munkájához.

2. nap: gyakorlat: 2012. október 6. Panyola, Szombathelyi u. 23.

A Szociális Szövetkezetnél részt vesz a csoport egy aszaláson, ezt követően megtekintenek egy manufakturális lekvárfőző üzemet.

A képzésre jelentkezni a muhari@panyola.hu címen lehet. Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk fogadni!

 Részletes program letölthető: itt

Az első, szeptemberi képzés fotóit itt megnézheti: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.404575352930084.104054.283580128362941&type=1

Hirdetések, kérdések
( 2012-05-30 21:09 )
( 2012-05-30 15:08 )
Bejelentkezés
Navigáció